Film ‘De Schepping’ in Ieper, België

Op zondag 2 oktober a.s. wordt in Ieper, België, in Cultuurcentrum Ieper Het Perron, de film ‘De Schepping’ van de Duitse cineast Henry Stober vertoond. De filmvoorstelling heeft al zo’n 10.000 bezoekers gehad in Nederland en België. De zaal in Ieper biedt plaats aan ca. 400 bezoekers en de toegang is gratis.

De film gaat over een indrukwekkende reconstructie van de eerste week van het leven op aarde. Voorafgaande aan de hoofdfilm is er een korte presentatie, waarin prof. dr. Walter Veith over de evolutietheorie en het Bijbelse scheppingsverhaal spreekt.

Walter Veith was hoogleraar zoölogie aan de Universiteit van Kaapstad en een overtuigd atheïst en evolutionist. Maar hij kwam als wetenschapper in de evolutietheorie zoveel onwaarschijnlijkheden en ongerijmdheden tegen, dat hij moest erkennen dat het Bijbelse scheppingsverhaal in al zijn eenvoud een veel logischer en aannemelijker verklaring voor het leven op aarde vormt dan de evolutietheorie.

Door het contact van Henry Stober met Dr. Veith besloot de cineast een film te maken met beelden die de grilligheid en schoonheid van de natuur op een unieke manier verbeelden.

Iedereen in Ieper en omgeving die belangstelling heeft voor de vraag, hoe het leven op aarde ontstaan is, krijgt op 2 oktober de gelegenheid met een andere visie, dan de traditionele evolutietheorie, kennis te maken.

Toegang tot de filmvoorstelling is gratis, reserveren is niet mogelijk. U wordt daarom aangeraden op tijd te komen om zeker te zijn van een plaats.

Locatie en adres: Stadsschouwburg Ieper, Alphonse Vandenpeereboomplein z.n., 8900 Ieper, België
Datum en tijd: Zondag 2 oktober om 14.30 en 19.00 uur. De zaal is een half uur voor de voorstelling open.

Nadere info: www.deschepping.nu / info@adventmedia.nl / 0031-655734233

Klazienaveen klaar voor De Schepping

Op woensdag 23 en 30 september a.s. wordt in Bioscoop Astra in Klazienaveen de film ‘De Schepping’ vertoond.

De Schepping werd eerder in 10 andere plaatsen in Nederland vertoond, waaronder Groningen, Apeldoorn en Emmen.

De film zal in Bioscoop Astra te zien zijn, aan de Jhr. MWC de Jongestraat 15 in Klazienaveen. De aanvangstijd is 20.00 uur en vanaf 19.30 uur gaat de zaal open. De toegang is gratis en reserveren is niet mogelijk. Wees daarom op tijd want er zijn beperkt plaatsen.

U bent van harte welkom! Neem gerust familie en vrienden mee.

 

Film ‘De Schepping’ in Stadskanaal

Op woensdag 25 en donderdag 26 maart 2015 wordt in Service Bioscoop Smoky in Stadskanaal de film ‘De Schepping’ van de Duitse cineast Henry Stober vertoond. Deze film heeft meer dan 8.000 bezoekers in Nederland en België getrokken. De zaal biedt plaats aan 150 bezoekers en de toegang is gratis.

De film gaat over een indrukwekkende reconstructie van de eerste week van het leven op aarde. Voorafgaande aan de hoofdfilm is er een korte presentatie, waarin prof. dr. Walter Veith over de evolutietheorie en het Bijbelse scheppingsverhaal spreekt.

Walter Veith was hoogleraar zoölogie aan de Universiteit van Kaapstad en overtuigd atheïst en evolutionist. Hij kwam als wetenschapper in de evolutietheorie veel onwaarschijn­lijkheden en ongerijmdheden tegen, die hij later is gaan onderzoeken. Iedereen in Stadskanaal en omgeving die belangstelling heeft voor de vraag, hoe het leven op aarde ontstaan is, krijgt op 25 en 26 maart de gelegenheid met een andere visie dan de traditionele evolutietheorie kennis te maken.

Door het contact van Henry Stober met prof. Veith besloot de cineast een film te maken met beelden die de grilligheid en schoonheid van de natuur  op een unieke manier verbeelden.

De toegang tot de film is gratis, reserveren is niet mogelijk. Daarom wordt u aangeraden op tijd te komen om zeker te zijn van een plaats.

Locatie: Stadskanaal – Bioscoop Smoky, Menistenplein 9, 9501 XN Stadskanaal
Data: Woensdag 25 maart en donderdag 26 maart om 19.30 uur. De zaal is om 19.00 uur open.

Meer info: http://www.deschepping.nu
Persinfo: Stichting AdventMedia, info@adventmedia.nl / 06-55734233

De Schepping première België

Op zondag 5 oktober aanstaande vindt in Hasselt, België de première plaats van de film ‘De Schepping’ van de Duitse cineast Henry Stober.  Na diverse (gratis) voorstellingen in Nederland, waaronder in Apeldoorn, Groningen, Meppel, Emmen, Dordrecht, Zelhem, Leiden en Rotterdam, gaat de Nederlandstalige film De Schepping nu de grens over naar België. In Nederland trok de film ongeveer 8.000 bezoekers.

De voorstelling in België vindt aanstaande zondag tweemaal plaats: om 14.30 uur en om 19.30 uur. Het culturele centrum van Hasselt biedt plaats aan circa 900 bezoekers. De voorstelling wordt georganiseerd door een plaatselijke organisatie in samenwerking met AdventMedia. De entree is gratis.​

Voor meer informatie kijk op: www.de-schepping.be

Leiden laat de film De Schepping zien

De Schepping in Leiden was een succes!

 

 

 

 

 

 

Ondanks het prachtige weer stroomden de mensen binnen.

Gezien de posters die de laatste dagen waren beschadigd was de verwachting dat er gedemonstreerd zou kunnen worden. Een enkele demonstrant(e) stond luidruchtig voor de deur en bood haar pamfletjes aan. Niemand liet zich van de wijs brengen om de film niet te gaan bekijken.

De zaal liep behoorlijk vol en het programma kon beginnen. Een journalist liep nog snel naar binnen voor een interview en ging toen de zaal in. Ondanks de vele onzorgvuldige berichtgevingen hebben de mensen geconstateerd dat er geen sprake is van indoctrinatie maar van het hebben van een keuze. Niemand is verplicht maar er is een onderbelichte kant van de ‘medaille’ die het waard is te worden bestudeerd.

De filmmaker Henry Stober was aanwezig en heeft velen gesproken over zijn beweegreden voor het maken van deze prachtige film. Het was een mooie middag die ’s avonds nog een keer zou worden herhaald.

Hieronder nog enkele impressies van de middag. 

De zaal loopt al vol.

Nieuws in Leiden

Op een aantal reclameborden die in het centrum van Leiden geplaatst zijn, zijn stickers geplakt met de tekst: ‘afgelast’. Dit is echter niet van toepassing. De film wordt 13 januari vanzelfsprekend vertoond in de Stadsgehoorzaal. De borden zullen z.s.m. worden vervangen.

Het Christelijk Informatie Platform.nl heeft een mooi artikel geschreven over de filmpresenatie van aankomende zondag. link artikel

De filmpresentaties worden gehouden:
LeidenStadsgehoorzaal

  • 13 januari 2013, zaal open 14.00 uur / aanvang 14:30 uur
  • 13 januari 2013. zaal open 19:00 uur / aanvang 19:30 uur

U bent welkom.

Leiden staat op ‘Scherp’

De organisatie in leiden verloopt volgens plan. Zo’n zestig vrijwilligers staan volgende week  paraat om de film presentatie op zondag 13 januari in de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 te leiden tot een groot succes te maken. Het flyeren verloopt voorspoedig. In een mum van tijd waren de lopers al twee derde van de flyers kwijt. Er heerst een groot enthousiasme.


Het gaat ook goed met de publiciteit. Er staan veel berichten online op diverse nieuwssites en woensdag 9 januari komt er interview op te regionale radio.
Tijdens de dag zelf komt er ook een team om tv opnames maken voor een item.

Het promotiefilmpje (zie eerdere berichtgeving) met Kim wordt volgende week dagelijks elk uur 4 x  lokaal uitgezonden. Link

 

Voortgang organisatie ‘de Schepping’ in Rotterdam

Het projectteam “De Schepping” in Rotterdam heet u welkom!

Op zondag 10 februari 2013 worden twee presentaties gehouden van de film deSchepping   in de Rotterdamse Schouwburg in het centrum Rotterdam, met 2 voorstellingen in de middag en avond.  Aanvang 13:30 uur en 19:30 uur.
De schouwburg heeft een capaciteit van 879 zitplaatsen. Dit maakt dat er in totaal 1758 bezoekers kunnen komen.

De organisatie staat klaar! Er zijn 4 werkgroepen gevormd die enthousiast van start zijn gegaan om de voorbereidingen te treffen voor de vertoning van de film.

Het webadres is van de organiserende gemeente is: link

Rotterdamse Schouwburg,
Schouwburgplein 25 te Rotterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiden volop bezig met ‘flyeren’

In Leiden is men volop bezig met het flyeren.
Jonge mensen en ouderen delen op straat  de flyers aan en raken in gesprek met de omstanders.
Er is belangstelling voor een revitalisatie van de Bijbelse boodschap. Terug naar het begin!
Op Youtube heeft Leiden een klein filmpje gezet waarin een leuk interview wordt gehouden met Kim één van de jonge dames die de flyers uitdeelt.

link naar youtube