‘De Schepping’ in Dordrecht

‘De Schepping’ een zegen in Dordrecht

Op maandag 1 oktober en dinsdag 9 oktober liep de grote zaal van muziekcentrum Benevia in Dordrecht weer vol met gasten, die in Dordrecht en Sliedrecht waren uitgenodigd om de film ‘de Schepping’ de aarde is getuige te komen bezoeken. In totaal mocht de lokale Adventkerk daar ruim 500 gasten verwelkomen verdeeld over de twee avonden. De zaal zat ‘lekker vol’ om met elkaar van deze film te genieten.

Het publiek van de avonden was onder de indruk van een interessante presentatie over het onderwerp Schepping en Evolutie. Tijdens de pauze en na afloop van de film zijn er behoorlijk veel gesprekken geweest over de film en het onderwerp Schepping in de breedte. Daarin mochten we ervaren dat tussen de vele kerkgangers, toch ook hier en daar een gast aanwezig was die niet direct een kerkelijke achtergrond had en serieus geïnteresseerd was in het thema.

Ook werd er ruimschoots genoten van de boeken in de stand van Adventmedia. Van de ruim 100 boeken en boekjes die neer waren gelegd om mee te geven zijn er nog maar vier ‘Schreden van Christus’ over. Ook werden er veel foldertjes van ‘Signs en Glow’ meegenomen.

 

De gemeente Dordrecht is de eerste Advent-gemeente in Nederland, die ervoor gekozen heeft om de nazorg niet in de kerkdiensten op Sabbat plaats te laten vinden, maar op een door-de-weekse dag; in hetzelfde gebouw, waar ook de film is vertoond. Tijdens de promotie van de nazorgavonden hebben toch zeker 20 mensen in totaal aangegeven dat zij bij deze avonden aanwezig willen zijn, dat klinkt veelbelovend… En wij hopen op Gods zegen dat we deze gasten goed mogen verwelkomen en onderwijzen.

Een gedachte over “‘De Schepping’ in Dordrecht

  1. Iedere week zitten we met een man of 20 om samen na te denken over de vraag wat het doel van het leven is, wanneer God werkelijk de Schepper is van hemel en aarde. Vanavond hebben we de derde avond gehad en de opkomst is behoorlijk stabiel in aantal!
    Natuurlijk zijn (nieuwe) gasten nog altijd welkom. Iedere donderdagavond in hetzelfde gebouw, waar de film werd gepresenteerd: Benevia Muziekcentrum, Spirea 7 in Dordrecht.
    Inloop 19.45, aanvang 20.00uur

Geef een reactie